• Úvod
  • Blogy
  • Recept: Višňový crumble s ořechy - beautyblogerky.cz
Recept: Višňový crumble s ořechy
Sdílejte s přáteli

Na snídaně jsem si už nějaký ten pátek oblíbila ovesnou kaši, kterou prostě miluji. Ale není na škodu občas udělat změnu a upéct něco dobrého, čímž vždy potěším i rodinu

tresnovy crumble

Ale jak jinak, aby to bylo i zdravé, znáte mě A protože jsem nedávno udělala obrovský nákup v Icelandu (jak jste mohli vidět v tomto vlogu) hlavně mražených věcí, mimo jiné mražených višní, chtěla jsem je nějak zužitkovat. Měla jsem na ně chuť

Takže jsem se pustila do zapečeného crumble, což je taková směs ovoce, ovesných vloček a ořechů a je to vynikající! A taky rychlé

visnovy crumble

Dnes se s vámi tedy podělím o recept. Kombinace nakyslých višní, citrónové šťávy, medu, oříšků a zakysané smetany je fenomenální a osvěžující. Mě si získala

Ingredience:

  • 500 g mražených višní (lze použít i jiné ovoce) – já 500 g balík pořídila v Icelandu
  • 1/3 hrnku medu nebo agáve sirupu
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu (prodává třeba Billa, nebo bio citrónovou kůru můžete koupit v DM drogerii)
  • 2 lžíce šťávy z citrónu
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mandlové moučky
  • 1/2 hrnku plátků z mandlí (případně jiných nasekaných ořechů)
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 4 lžíce másla rozpuštěného
  • 3 lžíce řeckého bílého jogurtu (případně farmářského nebo zakysané smetany)

krambl_tresen_ingredience

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 180°C.
  2. Nachystejte si menší zapékací misku a dejte do ní mražené višně. Přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou kůru, med/ agáve sirup (na mraženém ovoci ztuhne, takže bude trošku obtížnější to promíchat, ale půjde to ) a kukuřičný škrob. Vše promíchejte.
  3. V misce bokem smíchejte ostatní ingredience a vše pak lžící rovnoměrně navrstvěte na ovocnou směs.
  4. Dejte péct na cca 45 minut a následně asi 5 minut pusťte grill, aby vršek pěkně zezlátl a byl křupavý.
  5. Podávejte nejlépe teplé a doplňte zakysanou smetanou, nebo můžete i zmrzlinou jako dezert

krambl_tresen_02

Původní recept: Cookie and Kate.

Může vás také zajímat

Konec vybledlé pleti. Jak dodat tvářím barvu i teď v zimě?

Ještě teď si pamatuji, jak se mi v mládí (když jsem se moc nelíčila), všichni ptali, jestli nejsem nemocná. Nemocná jsem nebyla, ale mám od přírody olivový tón pleti, který když vybledne, hází tóny do zelena a vypadám, jak kdyby mi nebylo dobře. V létě to má sice výhodu, že […]

Číst více
bronzerbronzer guerlainguerlain Kosmetické tipyKosmetické tipy notinonotino recenzerecenze Recenze produktůRecenze produktů The BalmThe Balm Zkrášluji seZkrášluji se

Jak nosit ČERNÝ ROLÁK na 13 způsobů/ VIDEO

Při psaní tohoto článku mě napadlo, že bych mohla natočit video, jak nosit černý rolák na několik způsobů. Kvalitní černý rolák mi totiž přijde jako naprostý základ šatníku a nemusíte v něm vypadat jako usedlá sekretářka. Může s ním být i zábava a můžete s ním vykouzlit sexy outfity. Tak […]

Číst více
černý rolákčerný rolák fashion inspiracefashion inspirace Módní inspiraceMódní inspirace Můj stylMůj styl Oblékám seOblékám se videovideo