• Úvod
  • Blogy
  • Recept: Višňový crumble s ořechy - beautyblogerky.cz
Recept: Višňový crumble s ořechy
Sdílejte s přáteli

Na snídaně jsem si už nějaký ten pátek oblíbila ovesnou kaši, kterou prostě miluji. Ale není na škodu občas udělat změnu a upéct něco dobrého, čímž vždy potěším i rodinu

tresnovy crumble

Ale jak jinak, aby to bylo i zdravé, znáte mě A protože jsem nedávno udělala obrovský nákup v Icelandu (jak jste mohli vidět v tomto vlogu) hlavně mražených věcí, mimo jiné mražených višní, chtěla jsem je nějak zužitkovat. Měla jsem na ně chuť

Takže jsem se pustila do zapečeného crumble, což je taková směs ovoce, ovesných vloček a ořechů a je to vynikající! A taky rychlé

visnovy crumble

Dnes se s vámi tedy podělím o recept. Kombinace nakyslých višní, citrónové šťávy, medu, oříšků a zakysané smetany je fenomenální a osvěžující. Mě si získala

Ingredience:

  • 500 g mražených višní (lze použít i jiné ovoce) – já 500 g balík pořídila v Icelandu
  • 1/3 hrnku medu nebo agáve sirupu
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu (prodává třeba Billa, nebo bio citrónovou kůru můžete koupit v DM drogerii)
  • 2 lžíce šťávy z citrónu
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mandlové moučky
  • 1/2 hrnku plátků z mandlí (případně jiných nasekaných ořechů)
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 4 lžíce másla rozpuštěného
  • 3 lžíce řeckého bílého jogurtu (případně farmářského nebo zakysané smetany)

krambl_tresen_ingredience

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 180°C.
  2. Nachystejte si menší zapékací misku a dejte do ní mražené višně. Přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou kůru, med/ agáve sirup (na mraženém ovoci ztuhne, takže bude trošku obtížnější to promíchat, ale půjde to ) a kukuřičný škrob. Vše promíchejte.
  3. V misce bokem smíchejte ostatní ingredience a vše pak lžící rovnoměrně navrstvěte na ovocnou směs.
  4. Dejte péct na cca 45 minut a následně asi 5 minut pusťte grill, aby vršek pěkně zezlátl a byl křupavý.
  5. Podávejte nejlépe teplé a doplňte zakysanou smetanou, nebo můžete i zmrzlinou jako dezert

krambl_tresen_02

Původní recept: Cookie and Kate.

Může vás také zajímat

Valencia | Photodiary part 1

Valencia

Krásný víkend! Konečně jsem se prokousala fotkami z Valencie, kde jsem za začátku měsíce strávila týden s kamarádkami a hrozně jsme si to užily! Takovou dovolenou už jsem vážně potřebovala jako sůl. Španělsko obecně mám hrozně ráda, líbí se mi jejich kultura, jazyk, skvělé jídlo, krásná místa,.. Samozřejmě jsou věci, které někomu mohou vadit, jako například jejich šílená pomalost, odpolední...

Číst více
MRLtravelsMRLtravels photodiaryphotodiary travellingtravelling ValenciaValencia ValencieValencie

Kam s dětmi – Farmapark Soběhrdy

Krásný pátek! Před námi je víkend, tak se vám třeba bude hodit recenze na Farmapark Soběhrdy, kam se vydala Blanka se svým dvouletým Hugem. Budu ráda i za vaše postřehy, jestli jste na farmě byli a jak se vám tam líbilo. O Hugově momentální zvířátkové obsesi jsem už psala, a dneska […]

Číst více
Kam s dětmiKam s dětmi Myslím na dětiMyslím na děti výlet pro dětivýlet pro děti

Hair talk

h&s
Krásný den! Na mé vlasy mi chodí stále spoustu dotazů a tak jsem zase po delší sobě sepsala článek na toto téma a pokusím se odpovědět i na všechny Vaše otázky.

Začnu s péčí.
Mé vlasy patří spíše k mastnějším a i přesto se mi sem tam tvoří lupy a to hlavně v okolí spánků. Vlasy si myji několikrát do týdne (4-5x) a momentálně zkouším skvělou novinku od Head&Shoulders - Supreme moisture. Pro tuto řadu...

Číst více
Dyson fénDyson fén hair talkhair talk recenzerecenze Supreme moistureSupreme moisture tangle teezertangle teezer